Upriličen bajramski prijem

Upriličen bajramski prijem

 

Na samom početku, u ime domaćina, obratio se predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Brčko Hajrudin Omerović koji je u kraćem govoru naglasio značaj jačanja saradnje učenih ljudi i onih koji obnašaju vlast naglašavajući kako će zajednica, u kojoj ovakav model saradnje funkcionira, zasigurno napredovati.

Nakon gospodina Omerovića prisutnim gostima obratio se mr. Mustafa ef. Gobeljić, pozdravljujići sve prisutne, a posebno goste iz reda srpskog i hrvatskog naroda te predstavnike Katoličke i Spske pravoslavne crkve u Brčkom.

Mr. Gobeljić je ukazao na činjenicu da je ovo prvi zajednički blagdan koji je nastupio nakon zatvaranja Kancelarije OHR-a u distriktu i naglasio: „Imajući u vidu ovu činjenicu mi u Brčkom smo sada slobodniji – odnosno pod manjim nadzorom, no to zasigurno povećava našu odgovornost za prosperitet ove sredine. Ja se nadam da će to osloboditi bar dio pozitivne energije koja će dodatno biti utkana u razvoj ove sredine, te u prosperitet i boljitak svih građana Brčko distrikta“.

U ime bošnjačkih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta, obratio se Esad Atić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta, koji je podsjetio da je ovaj bajram došao odmah nakon oktobarskih izbora, i pozvao sve one koji su dobili povjerenje građana da ubrzano rade na obezbjeđivanju boljih uvjeta života u Brčko distriktu.