Upriličen iftar na otvorenom za 1.500 postača

Upriličen iftar na otvorenom za 1.500 postača

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko i ove godine je upriličen iftar u parku pored brčanske Bijele džamije. Iftar je organiziran u petak 9. juna 2017. godine a učešće je uzelo oko 1.500 postača. Program je u 20,oo sati otvorio Emir ef. Hasanović učenjem Kur'ana a ostatak prediftarskog programa izveli su članovi i članice brčanskog hora Mošus.

U ime domaćina prisutnima se obratio mr. Mustafa ef. Gobeljić. On se zahvalio pokrovitelju ovog skupa te izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja postača.

Ovaj iftar organizira se već četvrtu godinu u nizu a pokrovitelj iftara je istanbluska općina Eyup. Ahmet Tufekçi, zamjenik Načelnika pomenute općine se u ime pokrovitelja iftara obratio prisutnima prenoseći selame rukovodstva općine Eyup. Govoreći o vezama Brčkog i općine koju predstavlja gospodin Tufekçi je istaknuo kako iako ne govorimo istim jezikom među nama postoje snažne veze bratstva koje treba dodatno unaprijediti.

Značajan doprinos u organiziranju ovog skupa dao je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta gospodin Esed Kadrić čijim je zalaganjem ovaj projekat i pokrenut.