Upriličen program “Nek se srca otvore”

Upriličen program “Nek se srca otvore”

U povodu nastupanja nove 1445. hidžretske godine u četvrtak 20. jula 2023. godine u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko i Udruženja mladih “Izvor” iz Brčkog upriličen je svečani program simboličnog naziva “Nek se srca otvore”.

Program je izveden poslije akšam-namaza na platou pored upravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Brčko a učestvovali su: Hafiz Ammar Bašić, Ibrahim Bilčević, Hor Mošus i Eldin Ibrahimbašić.

Prisutnima se u ime organizatora obratio glavni imam Medžlisa Brčko Mustafa-ef. Gobeljić koji je podsjetio prisutne na značaj i važnost hidžre.

Ilahije i kaside izveli su članovi hora Mošus i Ibrahim Bilčević a hafiz Ammar Bašić kazivao je vaz kroz koji je poslao nekoliko važnih poruka. Hidžra je, smatra hafiz Bašić, svojevrstan test iskrenosti odnosa prema Uzvišenom Bogu i svako od nas treba da iskoristi ovo vrijeme kako bi preispitao svoj odnos prema Gospodaru svjetova. Druga jako važna poruka koju crpimo iz hidžre je ljubav prema Muhammedu a.s.. “Ko god želi da ima spomen na ovom svijetu, neka se u njegovoj kući i srcu nađe mjesta za Muhammeda a.s.” Iz hidžre također učimo koliko je na značaju izgradnje i čuvanja institucija Muhammed a.s. insistirao, zaključio je hafiz Bašić poručivši prisutnima da urade sve što je do njih po pomenutim pitanjima i nadati je se da će naše stanje biti bolje.

I ove, kao i prethodnih godina broj posjetilaca je ovaj skup učinio još impozantnijim. Scenarij i režiju programa potpisuje Ensar Gobeljić.