Upriličen tradicionlani bajramski prijem

Upriličen tradicionlani bajramski prijem

Ovom prilikom se, kako je to i običaj, domaćini obrate prisutnim gostima, a  u ime Medžlisa Brčko govorili su Hajrudin Omerović, i mr. Mustafa ef. Gobeljić koji je ovom prilikom posebno naglasio kako dobrosusjedski, međuvjerski, multietnički i međunacionalni odnosi nemaju alternativu i da samo zajedno u svojim različitostima, kako to i stoji u svetoj knjizi Kur'anu, možemo graditi mir, slogu i međusobno uvažavanje.

U ime bošnjačkih predstavnika u vlasti Brčko Distrikta BiH obratio se Esad Atić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta, koji je izmeđuostalog rekao: “Suočavanje sa teškom socijalnom situacijom i traženje zajedničkog izlaza za bolje sutra za sve nas, sa svim potencijalima koje imamo i šansama koje nam pruža ekonomska pozicija Brčko distrikta, obaveza je za buduće bolje rezultate i zakonodavne i izvršne vlasti u Brčko distriktu”.

Skupu su nazočili najviši predstavnici vjerskog i političkog života Brčko distrikta iz reda bošnjačkog, srpskog i hrvatskog naroda, predstavnici entiteskih vlati, Ureda OHR-a Brčko, kao i mnogobrojni građani.

Uz prijem su poslužena tradiocionalna bajramska slatka i slana jela.