Upriličen treći kolektivni iftar u Brčkom

Upriličen treći kolektivni iftar u Brčkom

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko i ove godine je upriličen kolektivni iftar u parku pored brčanske Bijele džamije. Iftar je organiziran u petak 17. juna 2016. godine a učešće je uzelo oko 1.500 osoba. Program je u 20,oo sati otvorio Fuad ef. Karahasanović učenjem Kur'ana a ostatak programa izveli su članovi i članice brčanskog hora Mošus.

U ime domaćina prisutnima se obratio mr. Mustafa ef. Gobeljić. On se zahvalio pokrovitelju ovog skupa, izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja postača i kazao kako su ovakvi skupovi potvrda zajedništva, suživota i tolerancije.

Pokrovitelj i ovogodišnjeg iftara je istanbluska općina Eyup. Ahmet Tufekçi, zamjenik Načelnika pomenute općine se u ime pokrovitelja iftara obratio prisutnima prenoseći selame rukovodstva općine Eyup za koju je istakao da je najstarija istanbulska općina i da za građane Istanbula ona predstavlja srce islama. Tufekçi je također kazao kako je njihov plan da pokroviteljstvo nad ovim iftarom postane tradicija.

Značajan doprinos u organiziranju ovog skupa dao je dogradonačelnik Brčko distrikta gospodin Eded Kadrić čijim je zalaganjem ovaj projekat i pokrenut.

iftar2 iftar4 iftar5 iftar3