Upriličena Centralna mevludska svečanost

foto: otisak.ba

Upriličena Centralna mevludska svečanost

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u utorak 20. novembra 2018. nastupio je 12. rebiu-l-evvel 1440. h.g., koji se u islamskom svijetu, a i kod nas u  Bosni i Hercegovini, obilježava kao Mevlud-dan rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.

Tim povodom, Medžlis Islamske zajednice Brčko organiziro je centralnu mevludsku svečanost koja je držana u utorak, 20. novembra 2018. godine u Bijeloj džamiji, nakon podne-namaza.

Mevludski program su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Brčko a predavanje je održao Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, koji je u govoru po potrebi slijeđenja Muhammeda a.s.  poručio kako muslimani ovog vremena ne treba da svoju ljubav prema Muhammedu a.s. iskazuju samo učenjem salavata nego tu ljubav potvrditi i djelima koja su u skladu sa sunnetom Muhammeda a.s.

I ovaj program izveden je u okviru manifestacije “Ti si ruža džennetska” koju Medžlis Islamske zajednice Brčko organizira već treću godinu u nizu.