Upriličeno Večer Kur'ana i ilahija

Upriličeno Večer Kur'ana i ilahija

Večer Kur'ana i ilahija program je koji se već duži niz godina dolaskom mjeseca ramazana organizira u Brčkom. Internacionalna grupa učača Kur'ana iz Turske, Makedonije, Pakistana i Srbije učestvuje u ovakvim programima širom jugoistočne Evrope a u Brčkom su nastupili u Domu kulture u srijedu 2. maja 2018. godine.

Osim pomenute grupe učača Kur'ana u programu su učestvovali i članovi hora Mošus koji su ekskluzivno za brčansku publiku ovom prilikom predstavili novi video materijal za numeru “Addasovo grožđe” a koji su snimali u Istanbulu i Baru.

U ime organizatora prisutnima se obratio mr. Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko koji je u obraćanju izmeđuostalog rekao: “Mjesec ramazan je mjesec posebno izražene Allahove dž.š. milosti, oprosta, našeg kajanja i snažnijeg življenja vjere. To je mjesec našeg duhovnog uspinjanja, posebnih ibadeta, naprosto prilika koja se samo jednom u godini pojavljuje. Mi ne znamo da li ćemo dočekati sljedeći ramazan stoga ovaj iskoristimo na najbolji mogući način kako bismo Bogu bili bliži a prema ljudima bolji.”

Glavni imam se zahvalio gospodinu Yusufu Ali Ramiju na njegovom angažmanu u ovom projektu koji je već postao neizostavan dio predramazanskih aktivnosti u Brčkom.