Uručena vrijedna donacija brčanskoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi

Uručena vrijedna donacija brčanskoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi

Izuzetno dobra saradnja Medžlisa Islamske zajednice Brčko i brčanske Javne zdravstvene ustanove nastavljena je uručivanjem vrijedne donacije koju je Medžlis obezbijedio zajedno sa brčanskim džematima.

Donaciju je uručio glavni imam Medžlisa Brčko Mustafa-ef. Gobeljić sa svojim saradnicima u krugu brčanske bolnice u ponedjeljak 21. decembra 2020. godine i tom prilikom za prisutne medije izjavio:

“Dobročinstvo je glavni smisao svake religije i svakog humanističkog učenja, pri tome je nevažno prema kome je ono usmjereno, da li prema pojedincu ili je pak vezano za kolektivne ljudske potrebe. Ovaj naš današnji gest skroman je pokušaj da budemo korisni u zajednici i u sredini u kojoj živimo.”

Donaciju je primio dr. Nihad Šibonjić koji je uputio izraze zahvalnosti na donaciji Glavnom imamu i Medžlisu Islamske zajednice Brčko.

Dr. Šibonjić je u izjavi za medije govorio o problemima s kojima se zdravstveni radnici susreću u ovom vremenu naglasivši kako je s porastom broja “covid pacijenata” u brčanskoj bolnici povećana potreba za određenim vrstama materijala i artikala kao što su posteljine i uniforme za zaposlenike.

“Upravo je ova donacija Medžlisa Brčko, koja je doslovno pripremljena po našoj želji, ono što će u narednim danima zasigurno olakšati rad medicinskom osoblju i pacijentima obezbijediti ugodniji boravak u bolnici.”

Donirani su kompleti posteljine s jastucima za bolničke krevete i uniforme za medicinsko osoblje a vrijednost donacije je 4.000,oo KM.

Vrijedi naglasiti kako su svi donirani artikli isključivo domaće proizvodnje rađeni po mjerama dostavljenim od strane uposlenika brčanske bolnice.