Velika posjeta ramazanskim tribinama

Velika posjeta ramazanskim tribinama

 

Pred nastupanje mjeseca ramazana od strane rukovodstva Medžlisa Islamske zajednice Brčko, u ulozi organizatora ramazanskih tribina, iskazana je bojazan kada je u pitanju odazivanje džematlija na zakazana predavanja, s obzirom da počinju tek nakon teravih-namaza. Međutim, u ovaj se projekat, a ponajviše zbog njegove petnaest godina duge tradicije, odlučilo krenuti.

Na otvaranju ovog ciklusa Mustafa ef. Spahić je, sedam dana ranije kao prvi predavač, kazao kako niko u Europi nema hrabrosti zakazati predavanje u pola noći, a tek kada se vidi da tom predavanju prisustvuje više od 150 osoba onda entuzijazam i upornost organizatora valja istaknuti kao pozitivan primjer.

Bez obzira što je predavanje Vahid ef. Fazlovića trajalo do iza pola noći, na publici se nije mogao primjetiti nikakav znak umora ili nezainteresiranosti, što je svakako pokazatelj da je predavač opravdao očekivanja. Vrijedi istaknuti kako je i na ovom predavanju bilo nešto više prisutnih nego je to bilo prošle sedmice.

Naredna tribina je u subotu 4. augusta 2012. godine a predavač će biti mr. Husein ef. Kavazović, muftija tuzlanski. Pozivamo Vas da budete dio ovih nesvakidašnjih predavanja i svojim prisustvom uveličajte ovaj skup.