Završeno takmičenje “Put učenih”

Završeno takmičenje “Put učenih”

Finalni krug takmičenja “Put učenih” organiziranog za polaznike srednjih škola u Brčkom  održan je u nedjelju 28. juna 2015. godine u Bijeloj džamiji u Brčkom.

Naime, ovo takmičenje koje je, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko kao projekat EPM (Edukacijski programi za mlade), provedeno u nekoliko faza za cilj ima potaknuti mlade iz naših džemata da znanja koja su stekli kao polaznici mekteba dodatno povećaju.

Polufinale ovog takmičenja izborilo je dvanaest kandidata koji su se, pred džematlijama u Gornjem Rahiću 16. maja 2015. godine, kroz formu kviza borili za jedno od šest mjesta koja vode u finale.

Tom prilikom smo dobili šest finalista koji su, kako u polufinalnoj tako i u finalnoj večeri, pokazali izuzetan nivo znanja. Nakon zbrajanja osvojenih bodova dobili smo i konačan poredak:

  1. Memišević Merisa- džemat Palanka               22 boda
  2. Mrkaljević Semir- džemat Bijela džamija      21 bod
  3. Zaganović Aleksandar- džemat Rašljani        20 bodova
  4. Halilović Enver- džemat Ćoseti                        18 bodova
  5. Sinanović Ermin- džemat Brka Stara              18 bodova
  6. Mešković Jusuf- džemat Maoča Nova             14 bodova

 

Cijeli proces ovog takmičenja provela je komisija u sastavu:

  1. Mr. Mustafa ef. Gobeljić, predsjednik
  2. Salih ef. Hrnjić, član
  3. Esad ef. Avdić, član

Za pobjednike ovog takmičenja obezbijeđene su i nagrade u iznosima od 300 KM za prvo mjesto, 250 KM za drugo i 200 KM za treće osvojeno mjesto. Učesnici polufinalne i finalne večeri koji nisu među prvonagrađenima, darovani su vrijednim knjigama.

Vrijedi istaknuti kako je završnici ovog takmičenja, i pored činjenice da se održavalo jako kasno, prisustvovalo nešto više od stotinu osoba. Prilikom dodjele nagrada Glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko izrazio je čestitke kandidatima i nadu kako će ovaj projekat biti dio plana rada sa mladima i narednih godina.

DSC_1339 DSC_1340 DSC_1341